Zahvaljujući donatoru iz Kraljevine Norveške Sijamhodžić Nihadu, a koji je rođen u Bužimu, vatrogasna jedinica je od danas bogatija za jedno vatrogasno vozilo. Naš sugrađanin sa privremenom adresom u Norveškoj  donirao je dva vatrogasna vozila općini Ključ, a nakon saznanja o problemima sa voznim parkom u Općini Bužim pokrenuo je  inicijativu da se jedno vozilo ustupi vatrogascima iz Bužima. Zahvaljujući Općinskom vijeću Ključ, općinskom načelniku Nedžadu Zukanoviću i dobrom međuopćinskom saradnjom općina Ključ i  Bužim danas je upriličena  primopredaja doniranog vatrogasnog vozila. Sa preuzetom opremom Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo općine Bužim, njena vatrogasna jedinica je spremnija za brže intervencije i lokalizacije početnih požara i pružanja pomoći u slučaju saobraćajnih nezgoda.

Inače Općina Bužim je u cilju što bolje zaštite od požara i sigurnosti imovine građana općina Bužim  u budžetu za 2019.godinu planirala sredstva za nabavku modernog vatrogasnog vozila. Ovih dana kreće i procedura javne nabavke vatrogasnog vozila za gašenje požara sa većim kapacitetom cisterne za što je u budžetu planirano 100.000,00 KM, a Služba civilne zaštite i vatrogastva je započela aktivnosti na rješavanju trajne lokacije za izgradnju vatrogasnog doma.

-„Iako smo već planirali nabavku vatrogasnog vozila u ovogodišnjem budžetu, donacija našeg sugrađanina iz Norveške će dobro doći vatrogasnoj jedinici kod manjih intervencija. Svakako se želim zahvaliti i Općinskom vijeću i  Općinskom načelniku Ključa koji su donirano vozilo njihovoj općini ustupili vatrogascima iz Bužima“. – istakao je vršilac dužnosti Općinskog načelnika Nedžad Kudelić.