Danas je načelnik općine Zikrija Duraković boravio u radnoj posjeti Domu zdravlja Bužim gdje je razgovarao sa direktorom  dr.Rifetom Šahinovićem, a povodom financijske podrške za novoizgrađeni Centar za mentalno zdravlje.

Direktor Šahinović se zahvalio načelniku na pomoći koja će poslužuiti za opremanje Centra za mentalno zdravlje koji bi trebao biti u funkciji već od slijedeće sedmice.

-“Sve Javne ustanove i poduzeća koja rade na prostoru naše općine zaslužuju našu pažnju i brigu, a posebno zdravstvene ustanove koje vode brigu o zdravlju naših građana. Novoizgrađeni Centar za mentalno zdravlje uskoro će biti u funkciji čime će zdravstvena usluga koju pruža Dom zdravlja biti dosta kvalitetnija. Danas se razgovaralo i o drugim projektima koji će unaprijediti rad Doma zdravlja i što bolje brige za zdravlje naših građana, a posebno o kvalitetnom opremanju Službe prve medicinske pomoći koja je formirana u okviru općinske Civilne zaštite, a koja se angažira kod proglašenja prirodnih nesreća”. – naglasio je načelnik općine Bužim Zikrija Duraković nakon potpisivanja sporazuma sa diretorom Doma zdravlja Bužim.