Na XV redovnoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno je usvojena  Odluka o raspodjeli i načinu utroška  sredstva za kapitalne investicije u budžetu općine Bužim za 2018.godinu. Za izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva općina će izdvojiti 755.000,00 KM,  a obzirom na činjenicu da su prilikom usvajanja budžeta za 2018.godinu utvrđeni jasni principi raspodjele sredstava za kapitalne investicije  građani su iskoristili ovu mogućnost i prikupili 50% vlastitih sredstava tako da će se ove godine uložiti preko 1,7 milion KM u lokalnu putnu mrežu. Pored izgradnje puteva sa podjednakim učešćem općine i građana ovom odlukom je predviđena rekonstrukcija i sanacija putnih pravaca koji vode do izvorišta Pivnice i Musići, te pumpne stanice Račići.

Model zajedničkog ulaganja u lokalnu putnu mrežu općine i građana  u ovoj prvoj fazi je pokazao veliku zainteresiranost građana koji su za svega tri mjeseca prikupili više od 90% potrebnih sredstava.

-„U narednim danima sa svim građevinskim odborima općina Bužim će potpisati sporazume i utvrditi uslove za realizaciju svih putnih pravaca tretiranih ovom odlukom. Potpisivanjem sporazuma ispunjavaju se i uslovi za raspisivanje tendera sredinom mjeseca maja. Svakako koristim priliku da čestitam svim građevinskim odborima  koji su u veoma kratkom roku ispunili svoju obavezu, Općinskom vijeću na jednoglasnoj podršci,  kao i svim građanima koji su na bilo koji način pomogli  bilo koji od dvadeset i pet veoma značajnih projekata za našu lokalnu zajednicu. Očekujem da će u maju početi i realizacija  putnog pravca koji povezuje općinu Bužim sa općinom Cazin, a radi se o lokalnom putnom pravcu Trostruki klanci u MZ Elkasova Rijeka“ vrijednosti 200.000,00 KM.- istako je načelnik općine Bužim Zikrija Duraković.