Općinsko vijeće Općine Bužim održalo je  svoju 15. redovnu sjednicu. Nakon pitanja vijećnika, vijeće je razmatralo i usvojilo Izvještaj o radu Općinskog vijeća Općine Bužim za 2017. godinu. U nastavku sjednice vijećnici su imali priliku raspravljati  o Izvještaju o radu Općinskog načelnika i Općinskog organa uprave Općine Bužim za 2017. godinu koji je izazvao posebnu pažnju vijećnika zbog činjenice da je ovakav meterijal  pred  vijećnicima tek drugi put od osnivanja Općine. Nakon rasprave  vijeće je usvojilo izvještaj.

Općinsko vijeće je  usvojilo i Odluku o izvršenju budžeta Općine Bužim za 2017. godinu, a jednoglasno je usvojena  Odluka o raspodjeli i načinu utroška  sredstva za kapitalne investicije u budžetu Općine Bužim za 2018. godinu koju su po prvi put kreirali sami građani, a na prijedlog općinskog načelnika. Ovom odlukom je predviđeno finasiranje dvadeset i pet putnih pravaca u iznosu od 755.000,00 KM. Pored sredstava općine građani  su prikupili 50%  vlastitih sredstava  tako da će se ove godine uložiti preko 1,5 milion KM u putnu mrežu. U narednih nekoliko dana potpisaće se sporazumi između Općine Bužim i građevinskih odbora  čime će se stvoriti svi potrebni preduslovi za raspisivanje tendera  za izgradnju i rekonstrukciju svih putnih pravaca.

Usvojena je i Odluka o novčanoj naknadi porodicama sa četvero i više djece koju će provoditi Centar za socijalni rad Bužim, a  u nastavku sjednice usvojene su i Odluke o imenovanju Savjeta za sigurnost saobraćaja općine Bužim. Vijeće je usvojilo i dva rješenja, o imenovanju Komisije za provođenje javnog nadmetanja u postupku prodaje nekretnina u vlasništvu općine Bužim i Rješenja o utvrđivanju vlasništva na državnom zemljištu za redovnu upotrebu izgrađene zgrade bez prava građenja.

Jednoglasno je usvojen i Programa novčanih podrški općine Bužim za poljoprivrednu proizvodnju u 2018.godini