U Mješovitoj srednjoj školi “Bužim” danas je svečano obilježen  Dan MSŠ “Bužim” i 24. godišnjica postojanja ove obrazovne ustanove. Prisutnim gostima u svojstvu domaćina obratio se direktor Mehmed Talić, te čestitao Dan škole. Svojim prigodnim obraćanjem svečanost je uveličao i čestitke uputio i Općinski načelnik Zikrija Duraković.

Svojim prisustvom svečanost su uveličali i direktori, pedagozi javnih ustanova i osnovnih škola sa područja općine Bužim te druge zvanice iz političkog i društvenog života. Nakon obraćanja domaćina i gostiju uslijedio je kulturno-zabavni program kojeg su izveli učenici ove odgojno-obrazovne ustanove.

Srednja škola u Bužimu osnovana 16. oktobra 1993. godine, u samom jeku rata.  Do izgradnje novog objekta nastava je izvođena u staroj zgradi Osnovne škole “Bužim”. Godine 1995. započela je izgradnja novog objekta srednje škole u kojem je nastava krenula školske 1999./2000. Na prijedlog Ministra obrazovanja nauke, kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine, Enesa Karića, izgradnju Srednjoškolskog centra finansirao je Visoki saudijski komitet.

 Više slika pogledajte na fb stranici JU “Centar za kulturu, sport i infrmisanje”