U sali Općine Bužim Općinski načelnik Zikrija Duraković danas je upriličio prijem za predstavnike i takmičare Taekwon-do kluba ”Asim Bajrektarević – Hamza“ i Taekwon-do kluba “Gazije” Vrhovska koji će predstavljati Bosnu i Herecegovinu i našu Općinu na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Bugarskoj.

Naime, 32. seniorsko i 23. juniorsko Evropsko prvenstvo u Taekwon-do održat će se od 20. do 23. aprila u Sofiji gdje će nasutpiti  592 prijavljena takmičara iz 31 države, a ukupno će nastupiti i šest Bužimljanki i Bužimljana.  

Za Taekwon-do klub ”Asim Bajrektarević – Hamza” nastupit će Vučelj Edin i Harun Šahinović, dok će za Taekwon-do klub “Gazije” nastupiti: Tahić Amir, Krupić Najla, Krupić Adem i Krupić Berina.

Kako bi odlazak naših takmičara bio moguć na ovo takmičenje uključili su se Općina Bužim Općinski načelnik Zikrija Duraković, matični klubovi takmičara kao i Sportski savez USK i Sportski savez općine Bužim.

“Vi ste naši ambasadori, ne predstavljate samo sebe i svoje klubove nego i nas, našu Općinu ali i državu BiH. Do sada ste se vraćali sa medaljama sa ovog takmičenja i nadamo se da ćete i sada obradovati prije svega svoje roditelje koji nose najveći teret vaših uspjeha, a samim tim i sve nas. Samo učešće na ovom takmičenju za nas je uspjeh jer ćete ponijeti zastavu i predstaviti našu državu ili i općinu Bužim. Naša pomoć je neupitna i svakako da ćemo uvijek biti tu uz sve one koji predstavljaju našu Općinu na ovakvim i sličnim takmičenjima, u skladu sa našim mogućnostima. Želimo Vam puno sreće i uspjeha” kazao je načelnik Duraković.

“Zahvaljujemo se Općinskom načelniku na odvojenom vremenu i podršci koju nam je iskazao da bi naši takmičari mogli otići na ovo takmičenje. Naše klubove predstavlja šest takmičara kojima želimo puno sportske sreće, da sretno otputuju i vrate se svojim kućama. Konkurencija je izuzetno jaka ali mi ne sumnjamo u naše predstavnike da će dati sve od sebe i da će nas dostojno predstaviti ” kazao je predsjednik SSO Bužim Admir Sijamhodžić.