Delegacija Općine Bužim koju je predvodio Općinski načelnik Zikrija Duraković zajedno sa predsjedavajućim OV Općine Bužim Safetom Ljubijankićem, dopredsjedavajućom OV dr. Indirom Bosnić i direktorom Centra za kulturu, sport i informisanje Mersudinom Nanićem danas je posjetila Medžlis islamske zajednice Bužim. Domaćini su bili glavni imam MIZ Bužim Mehmed ef. Harčević, predsjednik MIZ Bužim Eniz ef. Veladžić i sekretar MIZ Bužim Esmir Kauković.

Na početku sastanka pozdravnu i riječi dobrodošlice uputio je predsjednik MIZ Eniz ef. Veladžić te upoznao prisutne o projektu izgradnje Islamskog kulturnog centra od samog početaka izgradnje pa sve do danas. On je još kazao da su u toku finalni radovi izgradnje i da će do 29. aprila za kada je zakazano svečeno otvorenje biti sve na vrijeme završeno.

“Imate reprezentativan objekat koji će u budućnosti služiti svojoj svrsi. Drago mi je da smo danas razmijenili mišljenja i da ste nas upoznali sa svim detaljima izgradnje IKC kako bi imali cjelovitu i kompletnu sliku. Nastojat ću kao i do sada da pružim podršku u skladu sa našim mogućnostima. Ovaj događaj koji nam predhodi je ogledalo sviju nas i moramo se potruditi da prođe u najboljem redu kako bi gosti ponijeli najljepšu sliku o nama i našoj općini”, kazao je između ostalog Općinski načelnik Zikrija Duraković.

Na sastanku je razgovarano i o drugim projektima, konkretnije o rješavanju dotrajalog objekta koji se nalazi odmah do novoizgrađene zgrade IKC-a te drugim projektima koje provodi MIZ Bužim. Glavni imam MIZ Mehmed ef. Harčević uručio je pozivnice prisutnima te pozvao sve predstavnike izvršne i zakonodovane vlasti, ali i sve naše sugrađane na svečanost otvorenja Islamskog kulturnog centra u Bužimu.

Nakon sastanak delegacija je zajedno sa domaćinima obišla novoizgrađenu zgradu IKC-a gdje su se upoznali sa namjenom izgrađenih prostorija.

FOTO

Više slika pogledajte na fb profilu JU ” Centar za kulturu, sport i informisanje”