Općinu Bužim danas su posjetili predstavnici Turske razvojne agencije TIKA-E povodom početka radova na izgradnji II faze izgradne Sportske dvorane u Bužim i kako bi potpisali ugovor sa nadzornim organom te izvođačem radova i Općinom Bužim  o ustupanju lokacije izvođaču radova.

Tim povodom u Općini Bužim Općinski načelnik Zikrija Duraković upriličlio je prijem za zamjenika Koordinatora TIKA-E za BiH Omera Faruka Alimcia u svome kabinetu, a nakon toga i svečano potpisivanje ugovora.

U sali općine Bužim upriličeno je potpisivanje ugovora gdje su pored načelnika Zikrije Durakovića prisustvovali direktor firme “Kov-grad” Safet Kovačević, direktor firme “Euroing” Smail Nuhić, a svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjedavajući OV Safet Ljubijankić, predsjednici klubova u OV Admir Begović, Samir Duranović, Šefik Veladžić, Kantonalni zastupnici Nisvet Jusić i Samir Abazović i direktor Centra za kuturu, sport i informisanje Mersudin Nanić.

Nakon održranog sastanka i potpisivanja sporazuma predsjedavajući OV Safet Ljubijankić uručio je “Plaketu” prestavnicima TIKA-E koja im je dodijeljena na Svečanoj sjednici OV povodom Dana Općine Bužim. Po završetku sastanka delegacija je posjetila radove na izgradnji sportske dvorane. Naime, firma “Kov-grad” odmah nakon potpisivanja Ugovora je otpočela radove na izgradnji i prema planiranoj dinamici radovi bi trebali biti gotovi do kraja ove godine.

Koordinator TIKA-E za BiH Omer Faruk Alimci prilikom posjete Sportskoj dvorani je kazao:

“Danas smo u posjeti Općini Bužim kako bi predali lokaciju izvođaču radova. Vidimo da su radovi započeti što nam je jako drago. Znamo koliko je za zdravlje ljudi bitan sport i aktivnosti vezane za sport. Jako nam se svidjelo što smo čuli danas na sastanku da će se ova dvorana koristiti i za školu u Bužimu. Vjerujemo da će iz ove sportske dvorane izaći neki veliki sportisti koji će na svjetskom ili evropskom nivou predstavljati ovaj grad i donijeti medalje. Koristim prilku da se zahvalim načelniku Općine Bužim na lijepom prijemu i gostoprimstvu. Želim da naglasim da nam je jako drago da je naš prvi projekat u Bužimu sportska dvorana u kojoj se danas nalazimo”

“Danas su nam u posjeti i obilasku lokacije sportske dvorane u Bužimu predstavnici Turske razvojne agencije za BiH. Ovo je prilika da se njima kao i svima koji su omogućili da se izgradi ova sportska dvorana u Bužimu zahvalimo. Takođe prilika da se uruči plaketa Općinskog vijeća koje je ove godine agenciji dodijelilo istu, a sve u smislu zahvalnosti za sve ono što je TIKA uradila i što će uraditi na području Općine Bužim. Upoznali smo ih konkretno sa trenutnim stanjem projekta, šta sve treba u narednom periodu uraditi, i mi očekujemo da će u što skorije vrijeme, odnosno prije isteka onog roka po ugovoru o izgradnji ova sportska dvorana biti završena i da će Bužim dobiti jedan prekrasan objekat koji će unaprijediti sport i rad svih sportskih kolektiva na području naše Općine” kazao je  načelnik Duraković.

Više slika pogledajte ovdje