U kabinetu gradonačelnika Zenice jučer je potpisan sporazum o dodjeli plastenika između deset gradonačelnika i načelnika općina, organizacije Muslim Aid i donatora iz Australije. U ime Općine Bužim sporazum o dodjeli 20  plastenika potpisao je Općinski načelnik Zikrija Duraković.

“Nastavljamo sa projektom dodjele plastenika našim sugrađanima i nadam se da će ovaj projekat što prije dati plodove svoga rada. Drago mi je da postoji interesovanje za ovaj projekat i zato ćemo mi kao Općina dok bude postojala želja i volja naših sugrađana za ovakvim vidom rada  svakako podržavati i pružiti našu pomoć” kazao je načelnik Duraković.

Potpisanim sporazumom predviđena je dodjela po 20 plastenika tokom ove godine čija pojedinačna vijednost je 2.450 KM, a uz njih ide sadni materijal za proljeće i jesen, sistem za navodnjavanje i obevzna dvodnevna edukacija. Predviđeno je da donator i gradovi i općine obezbjede po 40 posto potrebnih sredstava u ovom projketu, a vlasnici plastenika preostalih 20. Muslim Aid sa donatorima ovakve projekte na terenu realizuje već treću godinu. Pokazalo se da su izuzetno korisni domaćinstvima, a obećano je da će se nastaviti sa ovakvim vidom pomoći stanovništu BiH.