Večeras je u Maloj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim promovisana knjiga “Hronologija borbe za opstanak u bihaćkoj krajini” autora Smaila Kličića, a organizatori ovog kulturnog sadržaja koji je obogatio obilježavanje Dane Općine Bužim bili su JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” i BZK “Preporod” Bužim.

Moderator večerašnje promocije Sead Emrić na samom početku uputio je pozdravnu riječ prisutnima i pozvao direktora Centra za kulturu, sport i informisanje da se u svojstvu domaćina i ispred Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Bužim obrati prisutnima.

“Čast i zadovoljstvo mi je da mogu izraziti dobrodošlicu svima vama koji ste noćas došli da uveličate ovaj kulturni sadržaj, a posebno našim gostima načelnicima Općine Stari Grad Sarajevo, Kalesija i Općine Visoko koji su došli kako bi uveličali našu radost obilježavanja Dana Općine Bužim. Želimo da se lijepo i ugodno osjećate u Viteškom gradu Bužimu i da ponesete najljepše uspomene. Iskrene čestitke svim građanima općine Bužim povodom Dana Općine Bužim. Neka nam živi Viteški grad Bužim i domovina Bosna i Hercegovina” kazao je direktor Nanić.

U svome obraćanju autor ova knjige govorio je o odbrani Bihaćkog okruga, ratnim dešavanjima od januara 1992. do decembra 1995. godine. Cilj ove knjige jeste da očuva sjećanje na vitešku borbu za opstanak  na ovim krajevima.

Za potpuni ugođaj pobrinuli su se Aljo Halilović i Husnija Malkoč koji su izvođenjem sevdalinki uz pratnju saza upotpunili ovu promociju.

Više slika pogledajte JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”