U sali Općine Bužim danas su u prisustvu predsjednika građevinskih odbora, predstavnika izvođača radova, predsjednika klubova u OV Općine Bužim, predsjedavajućeg Općinskog vijeća potpisani ugovori za izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji ulica i nekategorisanih puteva na području Općine Bužim. Riječ je o ukupno 13 putnih pravaca u ukupnoj dužini preko 3.200 metara, a ugovore su potpisali načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković, predstavnica izvođača radova “Kov-grad” doo Bužim, predstavnik izvođača radova “Hodurnik” doo Cazin i predsjednici građevinskih odbora za izdradnju ovih puteva.

Većina sredstava, oko 300 hiljada KM su planirana Odlukom Općinskog vijeća u Budžetu Općine Bužim, dok su na određenim putnim pravcima učestvovali i mještani sa dijelom sredstava u ukupnom iznosu oko 38 hiljada KM. Radovi bi trebali početi kada se ispune uslovi za to i počne radna sezona.

“Evo danas smo nakon okončanih procedura u postupku javnih nabavki za rekonstrukciju i modernizaciju putnih pravaca na području Općine Bužim izvršili potpisivanje konkretnih ugovora sa izvođačima radova na pojedinim dionicama, kao i sa građevinskim odborima građana koji na određenim pravcima učestvuju sa svojim dijelom sredstava. Slijedi nam konkretna realizacija, odnosno uvođenje izvođača radova čim to vremenski uslovi dozvole na zadovoljstvo sviju nas” kazao je načelnik Zikrija Duraković.