Sedmi saziv Općinskog vijeća Općine Bužim sinoć je na svojoj III redovnoj sjednici usvojio Budžet općine Bužim za 2017. godinu, čime je izbjegnuta potreba za privremenim financiranjem, te se ovim Bužim svrstava u red rijetkih općina koje imaju usvojen budžet za sljedeću godinu prije isteka tekuće kalendarske godine. Pored ove odluke na dnevnom redu našlo se ukupno 16 tačaka o kojima se raspravljalo.

Odluka o izmjenama Odluke o prodaji nekretnine neposrednom pogodbom, Odluka o izmjenama Odluke o prodaji metalnih kontejnera u vlasništvu općine Bužim, Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju visine zakupnine, Odluka o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju u svrhu izgradnje djela Regionalne ceste RP 401 Otoka-Bužim-Velika Kladuša, Odluka o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju u svrhu izgradnje djela NN mreže „Polje“ u naseljenom mjestu Polje, MZ Vrhovska, Odluke o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju u svrhu izgradnje priključnog kablovskog voda, u naselju Polje, MZ Vrhovska su dobile potrebnu većinu.

Pored toga usvojeno je i Rješenje o izmjeni i dopuni Rješenja o imenovanju Organizacionog odbora za obilježavanje događaja i datuma iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godine, od značaja za općinu Bužim, kao i Rješenja o imenovanjima komisija za Ljudska prava, obrazovanje, kulturu, sport i mlade, Komisija za lokalnu samoupravu, Komisija za prostorno uređenje, te Rješenje o imenovanju Etičkog odbora.

Dosta polemike izazvala je i odluka o davanju saglasnosti na sporazum o načinu izmirenja dugova Mjesnih zajednica prema firmi Kov-Grad DOO Bužim. Naime 4 mjesne zajednice imale su blokirane žiro-račune na osnovu izvšne presude za dug nastao u 2008. godini prema navedenoj firmi. Odluka je usvojena većinom glasova, a dug će se sporazumno plaćati iz Budžeta općine bužim za 2017. i 2018. godinu, te bi na osnovu usvojene odluke mjesne zajednice trebale moći normalno funkcionirati.