U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, dana 23.02.2016. godine za 18 općina iz Federacije Bosne i Hercegovine uručena je geodetska oprema nabavljena u okviru realizacije Projekta registracije nekretnina koji se provodi iz kredita svjetske banke te sufinansiranja u saradnji sa jedinicama loklalne samouprave.

Značaj ovog projekta prepoznat je od strane općine Bužim na način da je općina Bužim vlastitim sredstvima sufinasirala sa Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove nabavku GNSS opreme čija ukupna vrijednost iznosi 21.645,00 KM.

Nabavkom geodetskog instrumenta tipa “Leica GS08 Smart” u značajnoj mjeri će se unaprijediti terenski rad Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove koji je u posljednjih nekoliko godina značajno poboljšan uvođenjem informatičkih tehnologija, u šta se svakodneno možemo uvjeriti prilikom podnošenja zahtjeva za korištenje podataka kojima općinska služba raspolaže kao i kroz brz i jednostavan uvid u stanje nekretnina naših građana putem interneta.

Općinski načelnik Agan Bunić je još jednom iskazao razumjevanje za potrebe unaprijeđenja rada svih općinskih službi, a što će u konačnosti imati za rezultat brže i kavlitetnioje pružanje usluga našim građanima.