Povodom prvog dana nove školske 2015./2016. godine, Općinski načelnik Agan Bunić poželio je učenicima, prosvjetnim radnicima, te roditeljima učenika sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

“Svim učenicima želim mnogo uspjeha i što bolje ocjene jer sada gradite temelje za ostvarenje svojih snova. Učiteljima, profesorima također čestitam početak školske godine, sa željom da Vas ovo teško vrijeme ne obeshrabri u ostvarenje Vašeg cilja, odgoja i obrazovanja sretnog i uspješnog učenika koji se razvija uz Vaš poticaj i podršku roditelja. Čestitam i Vama cijenjeni roditelji, sa željom da se ispune sva Vaša očekivanja i sve Vaše nade.”

Vjerujemo da će Vlada i Ministarstvo obrazovanja USK-a pronaći rješenje da se izmiruju obaveze prema radnicima u obrazovanju, jer je pokazala interes da rješava preuzete obaveze iz ranijeg perioda, te da neće doći do najavljivanog štrajka. S toga, pozivamo predstavnike sindikata na razumjevanje teške financijske situacije budžeta USK-a, a sve u interesu početka nove školske godine”. U ime svih učenika posebno prvačića apeliram i molim sve vozače da budu oprezniji nego do sada, a posebno u blizini škola i na pješačkim prijelazima. Još jednom, sretan i uspješan početak nove školske godine!

 

                                                                                                                                                                       OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                                                                                                             AGAN BUNIĆ