Odlična saradnja općine Bužim i Hayat TV se nastavlja. U subotu, 6. juna 2015. godine u 20.45 sati bit će premijerno prikazan promotivni film o općini Bužim “Ponosni bosanski grad Bužim” na HAYAT PLUSU. Na ovaj način Hayat TV će biti prva tv kuća koja će prikazati ovaj film. Ovo je idealna prilika da svi oni koji nisu do sada pogledali ovaj film upoznaju se sa ljepotama Bužima, kulturom i tradicijom, te vide dio prirodnih i ostalih vrijednosti koje posjeduje općina Bužim.

Film “Bužim, ponosni bosanski grad” potpisuje autorski tim produkcijske kuće One Moment iz Tuzle na čelu sa Sulejmanom Muratovićem, rođenim Bužimljaninom, koji se sa ostalim članovima brojne ekipe potrudio da na lijep i nesvakidašnji način predstavi svoj zavičaj.

Ovaj film prevazilazi lokalne okvire i aktuelni trenutak, jer ističe jednu univerzalnu svevremensku priču o Viteškom gradu koji ima šta pokazati.

Snimanje je trajalo više od godinu dana, tako da se Bužim i njegova okolina vide kroz sva četiri godišnja doba, a korištenjem najsavremenije tehnike napravljeni su do sada neviđeni snimci prelijepih krajolika iz zraka i drugih neobičnih perspektiva.

Premijerno prikazivanje filma održano je na Dan općine Bužim, 20. februara u JU ”Centar za kulturu, sport i informisanje”.

Reprizno izdanje će se emitovati 7. juna 2015. godine, u nedjelju s početkom u 10:40 sati.