U kabinetu Općinskog načelnika općine Bužim potpisan je Ugovor o izvođenju radova na projektu rekonstrukcije i modernizacije nekategorisanog puta Lipa – Jusići u MZ Elkasova Rijeka.
Ugovor vrijedan oko 100.000 KM potpisali su načelnik općine Bužim Agan Bunić u ime općine Bužim, i direktor firme „Kov-Grad“ d.o.o. Bužim, Safet Kovačević.

„Ovo je još jedan vrlo značajan projekt za mjesnu zajednicu Elaksova Rijeka, u ovoj godini već smo završili asfaltiranje školskog igrališta. Mještani područja na kojem se gradi ovaj put će učestvovati sa svojim sredstvima oko 50.000 KM, a ostatak sredstava će biti finansiran iz budžeta općine Bužim“– kazao je predsjednik MZ Elkasova Rijeka Elvir Ljubijankić.

„U ovoj godini smo već realizirali puno projekta koji su bili od velikog značaja za naše sugrađane. U ovoj mjesnoj zajednici smo pri kraju izgradnje školskog igralista, a potpisan je ugovor i oko izgradnje lokalnog puta Trostruki klanci-Lipa u iznosu od oko 50.000 KM iz sredstava GSM licence koja se realizira puetm Direkcije za ceste USK-a, a čija realizacije će ići vjerovatno na proljeće. Mi i dalje nastavljamo pomagati u skaladu sa našim mogućnostima sve mjesne zajednice pogotovo kada naši sugrađani iniciraju neki projekt, prikupe svoja sredstva i oko njega budu jednistveni. Infrastrukturni projekti zahtjevaju puno sredstava ali mi nastojimo da pomognemo koliko više možemo i hvala Bogu do sada smo uspjeli realizirati puno projekata u ovoj godini. Nadamo se da će ova dionica biti uspješno završena i na taj način omogućiti našim sugrađanima kvalitetniju povezanost sa centrom općine“- kazao je načelnik Bunić.