U organizaciji Općine Bužim  i  JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”  prigodnom svečanom akademijom obilježen je Dan nezavisnosti BiH uz prisustvo velikog broja građana, te predstavnika javnog, političkog, vjerskog i kulturnog života općine Bužim.

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH počelo je premijerom spota “I dalje…” hora Hamza iz Sarajeva koji je tokom januara  2024. godine snimam na području naše pćine, a koji priča zanimljivu i jedinstvenu priču o našem generalu Izetu Naniću.  Nakon promocije spota pročitan je prigodan referat nakon kojeg je čestitku povodom Dana nezavisnosti uputio općinski načelnik Mersudin Nanić, te posebno izdvojio:-“U ovim izazaovnim vremenima moramo biti ustrajni, odvažni i hrabri da očuvamo nezavisnot naše domovine, da opravdamo našu borbu za slobodu i jednakost svih građana. Kao nikada prije moramo pokazati jedinstvo i suprostaviti se rušiteljima Bosne i Hercegovine koji otvoreno i neskriveno rade na razgradnji naše jedine domovine”.

U nastavku programa premijerno je prikazan  dokumentarni film “Agresija na istinu” autora Avde Huseinovića  koji je video porukom svim Bužimljankama i Bužimljanima čestitao Dan nezavisnosti, te u nekoliko rečenica predstavio svoj novi dokumentarni film koji govori o falcificiranju događaja i propagandi  od početka devedesetih godina do danas.