U cilju opremanja struktura Civilne zaštite na području općine Bužim danas je u kabinetu Općinskog načelnika Mersudina Nanića izvršena primopredaja medicinskih potrošnih sredstava za potrebe Veterinarske službe Civilne zaštite koja je  formirana  u  sklopu d.o.o. ”„Veterinarska stanica dr. Amel Aldžić”.

U budžetu općine Bužim u 2024. godini planirana su sredstva za nastavak opremanja struktura Cvilne zaštite općine Bužim od čega posebno izdvajamo nabavku uniformi za sve pripadnike CZ, motorno vozilo za potrebe hitne medicinske službe i drugog sanitetskog materijala i opreme u ukupnom iznosu od  200.000,00 KM.

Općinski načelnik Mersudin Nanić i šef službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Senad Ćatić su uručili su medicinsku direktoru veterinarske stanice Aldžiću, a Općinski načelnik je u izjavi za medije posebno naglasio:”Svakim danom moramo jačati kapacitete Civilne zaštite  ali i pronalaziti rješenja za sve izraženiji problem pasa lutalica na području naše općine. Ovaj problem je izražen posebno zbog sve većeg broja pasa lutalica koje nepoznate osobe dovoze iz drugih općina Unsko sanskog kantona. Vjerujem da naša lokalna zajednica sa kapacitetima kojim raspolaže može riješiti i ovo složeno pitanje na adekvatan i zakonit način”.