Uz prisustvo stanovnika naselja Spahića brdo u MZ Lubarda, te načelnika općine Bužim Mersudina Nanića, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Hasana Hilića, kantonalnog zastupnika Abida Mulalića i predsjednika MZ Lubarda Asima Sijamhodžića puštena je javna rasvjeta u ovom naselju kao najbolji poklon građanima povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.
Zajedničkim sredstvima građana, općine Bužim i Vlade kantona u ukupnom iznosu od 23.200,00 KM završen je još jedan projekat javnih rasvjeta na području naše općine.
-„Puno je razloga zbog kojih je važno da imamo kvalitetnu javnu rasvjetu, prije svega zbog sigurnosti, a i zbog lakšeg kretanja naših građana, posebno učenika osnovnih škola. Nastavljamo sa projektima izgradnje lokalne putne mreže i javnih rasvjeta u svim mjesnim zajednicama na području naše općine i stvaramo bolje uslove za sve stanovnike. I ovaj projekat je urađen zajedničkim sredstvima građana, općine i Vlade unsko sanskog kantona, a koji su sami građani kandidirali. Vjerujem da će se trend izgradnje rasvjeta nastaviti i u ovoj godini gdje smo planirali šesnaest novih“