Povodom obilježavanja Dana općine Bužim 20.februara, Općinski načelnik Mersudin Nanić organizirao je prijem za uposlenike općinskog organa Uprave koji su bili pripadnici 505.Viteške brigade Armije R BiH.

Na samom početku načelnik Nanić je svim uposlenicima čestitao dvadeset i osmu godišnjicu od ponovnog osnivanja općine Bužim, te posebno naglasio :-“Ovogodišnje obilježavanje Dana općine Bužim započinjemo ovim prijemom i druženjem iz nekoliko tazloga. Zbog značajnog doprinosa kojeg ste dali u ratnom periodu na različitim dužnostima u brigadi želim vam se iskreno zahvaliti. I nakon završetka rata nastavili ste izgrađivati našu lokalnu zajednicu kao uposlenici općine Bužim i danas dvadeset osam godina poslije možemo svi biti ponosni na sve ono što je dobro urađeno. Uvijek se može više i bolje ali sam ipak mišljenja da smo danas u situaciji da pričamo samo pozitivne priče, da razvijamo našu lokalnu zajednicu i da je učinimo što ljepšom i boljom za život svih njenih stanovnika“.

Uposlenici općine Bužim su se zahvalili Općinskom načelniku Mersudinu Naniću na ovom prijemu koji je ujedno i prvi od osnivanja općine u ovom formatu, te su u ugodnoj i opuštenoj atmosferi razgovarali o brojnim temama i izazovima koji nas čekaju u budućnosti.