Povodom proglašenja područja općine Bužim bez mina danas je na lokalitetu Radoča- Sip upriličena  završna prezentacija  i potpisivanje zaspisnika  između Oružanih snaga BiH, općine Bužim i BH MAC-a o primopredaji i preuzimanju područja koje je u potpunosti očišćeno od minsko-eksplozivnih sredstava.

Projekat deminiranja na lokalitetu Radoča započeo je 27.07.2021.godine,  očišćeno je 1.635.000 m2 minsko sumnjivog područja, pronađeno i uništeno trideset i osam mina i devet neeksplodiranih ubojnih sredstava, a danas je završen cijeli projekat što je općinu Bužim svrstalu u rijetke općine bez mina.

Pripadnici Oružanih snaga BiH prezentirali su kompletan projekat, a na kraju su se zahvalili posebno općini Bužim na podršci tokom realizacije ovog zahtjevnog projekta. Ispred BH MAc-a Aladin Bajrektarević se zahvalio svima koji su učestvovali u projektu deminiranja, a posebno deminerima koji su profesionalno obavili svoj posao bez bilo kakvih incidenata.

Ispred općine Bužim zahvalu pripadnicima Oružanih snaga i BH MAC-a uputio je koordinator za deminiranje Suvad Veladžić u ime Općinskog načelnika Mersudina Nanića, te posebno naglasio kako je danas sretan dan za sve stanovnike općine Bužim. a posebno za sve one građane koji u sezoni posjećuju ove prostore u potrazi za šumskim plodovima.