Članove i rukovodstvo biciklističkog kluba „Bužim“ primio je danas općinski načelnik Mersudin Nanić sa kantonalnim zastupnikom Abidom Mulalićem, a povodom priprema ovog kluba za biciklistički maraton Bihać- Srebrenica, te dočeka biciklista iz Beča.
Predstavnici BK „Bužim“  upoznali su načelnika općine sa svojim planovima u ovoj godini sa posebnim osvrtom na biciklistički maraton Bihać –Srebrenica na kojem već nekoliko godina redovno učestvuju i predstavljaju općinu Bužim. Tražili su i podršku za doček biciklista koji ove godine iz Beča voze do Srebrenice, a posebno raduje činjenica da će se jedan član BK “Bužim” pridružiti ovom biciklističkom maratonu i voziti cijelu rutu od Austrije do Srebrenice.
U izjavi za medije Općinski načelnik Mersudin Nanić je posebno nagalsio:-“Kao i svih predhodnih godina  financijska podrška općine Bužim neće izostati  za biciklistički klub koji je aktivan tokom cijele godine i okuplja značajan broj ljubitelja ovog sporta sa područja naše općine.  Vjerujem da će naša podrška olakšati realizaciju planiranih aktivnosti ovog kluba oko dočeka biciklista iz Beča i odlaska u Srebrenicu. Preostaje mi samo da svim učesnicima maratona poželim sreću i sigurnu vožnju kako bi na najbolji mogući način dali doprinos obilježavanju ovog značajanog datuma“, – istakao je nečelnik općine Bužim Mersudin Nanić.