U Općini Bužim proteklih mjesec dana ramazana pucnjem iz topa označavalo se kraj posta, a sinoć je spektakularnim vatrometom u organizaciji Općine Bužim i privrednika označen doček jednog od najvećih muslimanskih blagdana a to je Ramazanski bajram. Sinoćni vatromet poklon je svim postačima, koji s nestrpljenjem očekuju Bajram. Općinski načelnik Mersudin Nanić, sa lokacije gdje je bio priređen vatromet uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

„Povodom Ramazanskog Bajrama u svoje lično ime i u ime Općine Bužim svim muslimanima u našoj općini kao i u Bosni i Hercegovini i dijaspori upućujem iskrene čestitke sa željom da vam ovi mubarek dani donesu zdravlje, sreću i radost u krugu porodice, prijatelja i komšija u duhu naše tradicije i običaja.

Iza nas je mjesec koji oplemenjuje naš karakter i uči nas strpljenju i solidarnosti. Iskoristimo lijepu poruku ramazana u izgradnji našeg Bužima i dodatno se angažujmo da ga učinimo boljim, ljepšim, pravednijim i prosperitetnijim mjestom za sve nas i budućnosti naše djece.

“BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“

OPĆINSKI NAČELNIK

Mersudin Nanić, dipl.ing.inf