Općinski načelnik Mersudin Nanić sa vijećnicima Općinskog vijeća i saradnicima posjetio Područnu osnovnu školu na Bućevcima, gdje se izvode završni radovi asfaltiranja školskog igrališta ispred Područne škole.
Projekat čija je vrijednost 83.035,78 KM finasiran je zajedničkim sredstvima Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice i općine Bužim.
Izgradnjom ovog igrališta kod područne osnovne škole na Bućevcima stvaraju se bolji uslovi za odvijanje nastave za učenike i njihove nastavnike, a ostali Bućevčani će imati bolji prostor za sportsku rekreaciju.
U narednih par dana biće izvršeno obilježavanje igrališta kao i postavljanje ograde.
Na Bućevcima je bio jedan od najstarijih objekata škole na području općine Bužim, a izgradnjom nove škole i igrališta za učenike ali i stanovnike ove mjesne zajednice podiže se kvalitet obrazovanja i stvaraju bolji uslovi za život.
“Prije svega želim se zahvaliti ministru za raseljene osobe i izbjeglice gosp. Edinu Ramiću i Vladi F BiH što prepoznaju i pomažu projekte od posebnog značaja za našu lokalnu zajednicu, a koje smo kandidirali prema višim nivoima vlasti. Uvjeren sam da će se ovaj trend podrške nastaviti i u budućnosti, a budućnost je u obrazovanju naše djece. Mi smo zaduženi da im stvaramo što bolje uslove za bezbrižno odrastanje i obrazovanje, a to sigurno i činimo svakog dana na području općine Bužim”.