Prije nekoliko mjeseci predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović sa ministrom u Vladi FBiH Šemsudinom Dedićem boravio je u općini Bužim u službenoj posjeti. Da je navedeni sastanak urodio plodom pokazuje i činjenica da je danas Vlada FBiH za općinu Bužim odobrila ukupno 625.355,33 KM za projekte vodosnabdjevanja i putne infrastrukture.

Tako je odobreno 120.000,00 KM kao podrška budžetu općine Bužim, te 120.355,33 KM za putnu infrastrukturu, dok je sa 380.000,00 KM podržana izgradnju rezervoara Čardačište kao i izgradnja razvojne gravitacione mreže za vodovodni sistem. Navedeni projekti su od izuzetnog značaja za razvoj općine Bužim i doprinijet će poboljšanju kvalitete života stanovnika ovog kraja.

“Želimo ovom prilikom zahvaliti se predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, premijeru Vlade FBiH Fadilu Novaliću i ministru Šemsudinu Dediću na ispunjenom obećanju, kao i na podršci svim drugim projektima koji su se radili u proteklom periodu u općini Bužim. Još jednom je pokazano da kvalitetna komunikacija s nadležnim institucijama daje rezultate, posebno kad se opći i društveni interes stavi ispred bilo kakvih pojedinačnih interesa kakvim smo često do sada svjedočili. Naravno, ovim potvrđujemo našu opredijeljenost da djela govore više od riječi”, kazao je načelnik Mersudin Nanić.