Večaras su u rad puštene dvije novoizgrađene javne rasvjete u ulici Zmaja od Bosne (Veladžići) i javna rasvjeta u naselju Pašin brod. Rasvjeta u ulici Zmaja od Bosne urađena je zajedničkim sredstvima građana i općine Bužim, dok je rasvjetu na Pašin brodu također uređena zajedničkim sredstvima općine Bužim i građana dok je jedan dio sredstava izdvojila i Vlada USK-a.

Svečanom puštanju rasvjete pored brojnih građana koji nisu krili zadovoljstvo uređenim, prisustvovao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima, predsjedavajućim i zamjenikom predsjedavajućeg Općinskog vijeća kao i općinskim vijećnicima koji su podržali ovogodišnji budžet općine Bužim.

Nakon svečanog puštanja u rad javnih rasvjeta načelnik je naglasio:-„Nastavljamo sa pozitivnim pričama i projektima koje su kandidirali građani i sa kojima zajedno radimo brojne projekte ove godine od izgradnje putne infrastrukture, javnih rasvjeta i igrališta za djecu do završetka zaobilaznice i rješavanja vodosnabdijevanja. Svakim danom se vidi napredak u realizaciji projekata i vjerujem da su građani zadovoljni do sada urađenim. Mi idemo dalje istim tempom i sa još većom željom da život svih stanovnika naše lijepe općine učinimo boljim, ljepšim i sigurnijim“.