Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić primio je danas u Sali općine Bužim članove bužimskog hora duhovne muzike „Gazija“. Povod prijema je Predramazanski koncert muslimankse duhovnosti kojeg Gazije organizuju u naredni četvrtak 31.03.2022. godine u susret ovogodišnjem mjesecu Ramazanu u Bužimu.

Takođe razgovarano je i o velikom jubileju 30 godina postojanja ovog hora koji će ove godine biti obilježen kako je konstatovano na dostojanstven način a bilo je govora i o novim materijalima Gazija koji su u pripremi.

Načelnik je izjavio da će kao i ranije uvijek stojati iza kvalitetnih projekata, posebno onih koji se tiču tradicije i kulture Bošnjaka na ovim prostorima. Općina Bužim i općinski načelnik će biti pokrovitelji navedenog predramazanskog koncerta, ali i velikog projekta hora Gazija koji će biti rađen u toku ove godine.

Podsjećanja radi Gazije su snimili dva nosača zvuka, prvi 2009.  a drugi 2015. godine. Iza njih su stotine koncerata širom Evrope a jedan od najposebnijih je upravo koncert na stadionu NK Vitez Bužim 2009. godine kad je promovisan CD „Džennetska hurija“.