Na osnovu Odluke Općinskog vijeća o prodaji vatrogasne cisterne broj: 01-04-1172/22 od 25.04.2022. godine, Općinski načelnik općine Bužim, objavljuje:

 

JAVNU LICITACIJU

 

  1. PREDMET JAVNE LICITACIJE

Općina Bužim putem javne licitacije sistemom zatvorenih ponuda, prodaje vatrogasnu cisternu ( u daljem tekstu„vatogasno vozilo”) slijedećih karakteristika:

Marka: Jeep

Tip: J-20

Broj šasije: IJENA27Y9BT040014

Godina proizvodnje: 1981.

Nosivost: 1010 kg.

Stanje: Vozilo u neispravnom stanju, nije registrirano.

 

Početna prodajna cijena: 2.000,00 KM.

 

  1. PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja na dan provođenja licitacije izvrše uplatu kaucije u iznosu od 10% početne cijene licitiranog sredstva i koja svoju ponudu dostave do vremena određenog za podnošenje ponuda.

Kaucija u iznosu od 10 % obavezno se uplaćuje na blagajni općine Bužim a dokaz o uplati prilaže se uz ponudu.

Pravo učešća u postupku licitacije nemaju uposleni u Općinskom organu uprave općine Bužim i članovi njihove uže porodice.

PODNOŠENJE PONUDE

Ponuda se obavezno dostavlja na obrazcu za dostavljanje ponude koji se može preuzeti na službenoj stranici općine Bužim ili na info pultu općine Bužim.

Ponude se dostavljaju u zapečaćenoj koverti i lično predaju u Centru za pružanje usluga građanima općine Bužim (šalter broj: 4.) sa naznakom ,,Ponuda za javno nadmetanje za prodaju vatrogasnog vozila, ,, ne otvarati ”.

Ponude se primaju  do 04.08.2022.godine do 09:00 sati.

Pismena ponuda u zatvorenoj koverti mora da sadrži minimalno slijedeće osnovne podatke:

  1. Ime i prezime ponuđača (naziv firme za pravno lice);
  2. Adresa ponuđača i broj telefona;
  3. Ovjerena kopija lićne karte za fizička lica ili ID broj za pravna lica;
  4. Ponuđena cijena za otkup izražena u KM;
  5. Potpis za fizička lica;
  6. Potpis i pečat za pravna lica;
  7. Uplatnica (dokaz o uplaćenoj kauciji) – priložiti uz kovertu.

 

Prispjele ponude poslije utvrđenog roka za predaju neće se otvarati.

Ponude bez dokaza o uplaćenoj kauciji i ponude sa manjom ponuđenom cijenom od početne cijene neće se razmatrati.

III. UPLATA KUPOPRODAJNE CIJENE

Smatra se da je vozilo prodato onom ponuđaču koji je u zapečaćenoj koverti ponudio najvišu cijenu.

Kupac koji otkupi vozilo dužan je postignutu cijenu uplatiti u roku od 5 (pet) dana od dana obavještenja o izboru. Ukoliko to ne učini iz bilo kojeg razloga smatrat će se da je odustao od kupovine i gubi pravo na povrat uplaćene kaucije. Prodavac zadržava pravo da odustajanjem najpovoljnijeg kupca  vozilo ponudi drugorangiranom kupcu. U slučaju da drugorangirani kupac odustane od kupovine smatra se da vozilo nije prodano.

Najpovoljnijem kupcu uplaćena kaucija u iznosu od 10% se ne vraća i biće uračunata u visinu kupoprodajne cijene a za ponude koje ne budu izabrane, uplaćena kaucija se obavezno vraća ponuđaču isti dan poslije održane javne licitacije.

  1. OTVARANJE PONUDA

Otvaranje ponuda će se izvršiti dana 04.08.2022.godine u zgradi Općine Bužim (Sala za sastanke) , u 10 sati. Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači ili njihovi ovlašteni predstavnici.

  1. OSTALE INFORMACIJE

Licitacija je po principu viđeno-kupljeno, naknadne reklamacije se ne uvažavaju. Licitirano vozilo može se pogledati svakog radnog dana u vremenu od 07:00 do 15: 00 sati na parking prostoru općine Bužim.Ostale informacije mogu se dobiti svakim radnim danom od 7,00-15,30 sati na telefon broj: 037 419-513, kontakt osoba Senad Ćatić.

Troškovi prijenosa vlasništva padaju na teret kupca.

 

OPĆINA BUŽIM                                                                                                             OPĆINSKI NAČELNIK

 

_____________________

Mersudin Nanić,dipl.ing.inf.