U kabinetu općinskog načelnika danas su potpisni ugovori za izgradnju četiri javne rasvjete i ugovor za rekonstrukciju javnih rasvjeta na području općine Bužim ugradnjom led sijalica.

Ugovore su potpisali Općinski načenik Mersudin Nanić ispred općine Bužim i direktor poduzeća “Stella” Munib Ćatić. Ukupna vrijednost ugovora je 74.267,00 KM, a radiće se rasvjete “Kudelići” u MZ Lubarda vrijednosti 11.115,00 KM,  “Gornji Mulalići” u MZ Bužim, vrijednosti 8.773,00 KM, “Dedići-Veliko brdo” vrijednosti 20.473,00 KM i javna rasvjeta “Baštra” vrijednosti 13.433,00 KM.

Za sve rasvjete za koje su potpisani ugovori nedostajalo je sredstava, tako da je načelnik općine svojim zaključkom rasporedio sredstva iz rezerve budžeta kako bi se ugovori mogli potpisati. Inače, ovo je već treći put kako se raspisuju tenderi za javne rasvjete i za jedan broj rasvjeta nisu mogli biti potpisani ugovori zbog velike razlike u cijeni u odnosu na raspoloživa sredstva, nedostatak, odnosno neizgrađenost elektro mreže ili potrebne saglastnosti elektrodistribucije. Pored ove čtiri javne rasvjete radiće se i rekonstrukcija i održavanje rasvjeta na cijelom području općine, te  zamjena dotrajalih i starih lampi led rasvjetom kako bi se ostvarile uštede u potrošnji električne energije.

Nakon potpisivanja ugovora načelnik općine Bužim Mersudin Nanić je posebno naglasio: -“Zbog  drastičnog povećanja cijena  u ovom sektoru  svi dosadašnji tenderi su poništetni. Za ove četiri rasvjete nedostajuća sredstva preraspoređena su iz moje rezerve. Na javnim rasvjetama Veladžići, Grbavice i Suljadžići vrijednost radova  je daleko iznad obezbijeđenih sredstava tako da za ove rasvjete nisu mogli biti potpisani ugovori. Na određenim rasvjetama ne postoji nisko naponska mreža ili elektro saglanost tako da ćemo ova pitanja i ove rasvjete morati rješavati u narednom periodu, te obezbijediti nedostajuća sredstva”.