Na danas održanoj redovnoj sjednici Općinsko vijeće općine Bužim, usvojilo  je Odluku o dodjeli općinskih javnih priznanja za 2021. godinu. Titula „Počasni građanin općine Bužim“ za 2021.godinu  dodijeljena je gradonačelnici grada Sarajeva-Benjamini Karić-Londrc, dok je najviše općinsko javno priznanje, nagrada “20.februar” pripala poduzeću “Trgozad” iz Bužima-

Plakete općine Bužim dodijeljene su  Zlatnim ljiljanama-Aliji Durakoviću i  Arifu Cincu za poseban doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine, te Razimu Halkiću, Halidi Emrić i Vedadu Deljkoviću.
Arif Cinac – Rifo, zbog velikog ratnog doprinosa u odbrani Republike Bosne i Hercegovine. Čitav rat bio u elitnoj jedinici „Hamza“. Učesnik je svih velikih ratnih akcija na području Bihaćkog okruga.  Dva puta težeranjavan i tri puta lakše. Dobitnik je najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ od 1994.godine.   Alija Duraković – Gumeni, za sveukupan doprinos uodbrambeno-oslobodilačkom ratu. Dobitnik je najvećeg ratnog priznanja„Zlatni ljiljan“ od 1994.godine.
Vedad Deljković, prvi pokretač inicijative u Kantonu Sarajevo za financijska sredstva za izgradnju Muzeja 505. viteške brigade. Nakon podnesene inicjative u ostalim gradovima, općinama i kantonima i drugi vijećnici izastupnici su podnijeli slične inicijative da se u budžetima obezbijede novčana sredstva kako bi se izgradio Muzej 505.viteške brigade,te je na osnovu toga do sada obezbijeđeno preko 300.000,00 KM.

Razim Halkić, u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu dao ogroman doprinos u odbrani države BiH kao pripadnik i stariješina 505. viteške brigade. Već nekoliko godina zalaže se za realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata na području općine Bužim.

Halida Emrić, koja svojim plodonosnim umjetničkim izrazom i nastupima u mnogobrojnim umjetničkim galerijama i kulturnim centrima širom Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta na najbolji način pronijela lijep glas i bila najbolji reprezent općine Bužim i svih njenih građana. Dobitnica velikog broja nagrada i priznanja od koji se posebn ističe državna nagrada Colegium Artisticum.

Zahvalnicama općine Bužim ove godine je nagrađeno deset najaslužnijh pojedinaca i kolektiva koji su obilježili 2021.godinu: Aktiv žena MIZ Bužim. Senad Muratović, Biciklistički klub Bužim, Esad Suljadžić, Ermin Dizdarević, Hašim Šahinović, Nevzeta Halilović, Senada Velažić, Suad Šahinović-Ćućko i Hasan Kovačević-Lolin.