U subotu, 06. augusta u Bužimu je otvoren malonogometni turnir “Izet Nanić”, jedan od najboljih futsal turnira u regionu koji se održava u sklopu “Slobodarskih dana viteškog grada Bužima.

Čast da izvede prvi udarac sa centra imao je vijećnik  gradskog vijeća grada Sarajevo, Vedad Deljković, na čiju inicijativu je Grad Sarajevo podržao generalno sponzorstvo turnira “Izet Nanić”.

Prilikom obraćanja Vedad Deljković je posebno istakao:

-“Danas mi je ukazana posebna čast da u Bužimu otvorim Memorijalni malonogometni turnir „Izet Nanić 2022“ . Ljubav koju osjećam prema tom čovjeku i prema hrabrom narodu Bužimskog kraja sa svakom posjetom ovom kraju sve je snažnija.
Neka vječno živi uspomena na generala Izet Nanića i vitezove 505-te !”

Tom prilikom načelnik općine Bužim, Mersudin Nanić uručio je Deljkoviću prigodan poklon i zahvalnicu za sve što je učinio za Bužim u proteklom periodu, od inicijativa za izgradnju Muzeja 505-te do sponzorstva ovog malonogometnog turnira na kojem učestvoje preko šesdeset ekipa iz Bosne i Hercegovine i regiona. Ovogodišnji nagradni fond turnira je 5.000,00 KM, a u narednih sedam dana odigraće se utamice po grupama, dok je finale predviđeno za 14.august.