U Bužimu se ovog vikenda održava najmasovniji airsoft događaj u našoj zemlji na kojem je svoje učešće najavilo oko 200 airsoftera iz tridesetak klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije pod nazivom OP Green Forest 6.

Generalni sponzor ovogodišnjeg susreta je Općina Bužim, a tim povodom u svom kabinetu Općinski načelnik Mersudin Nanić primio je predstavnike airsoft kluba „OTPISANI“.

Nakon tri godine pauze  zbog  pandemije airsoft ponovo dolazi u Bužim gdje se održava jedan od najmasovnijih susreta u regionu. Admir Sijamhodžić se zahvalio načelniku općine na podršci i sponzorstvu, te prezentirao šta je sve planirano u naredna tri dana kada će Bužim ugostiti veliki broj airsoftera iz BiH i zemalja regije.

-„Pored pandemije koja je spriječila naša redovna okupljanja imali smo i problem nakon usvajanja Zakona o oružju i miniciji na USK 2021.godine jer u većini kantona igrači ne moraju prijavljivati replike oružja koje koriste, što nije bio

slučaj u Unsko-sanskom kantonu. Izvršene su određene izmjene ovog zakona i danas možemo organizirati ovakve susrete bez straha da će nam neko napisati prekršajne naloge. Učesnici već sutra dolaze u Bužim i mi smo spremni da ih ugostima i pokažemo da smo dobri domaćini kao i na svim dosadašnjim susretima“- istakao je Admir Sijamhodžić na prijemu.

Predstavnici airsoft kluba „Otpisani“ uručili su načelniku općine Bužim Mersudinu Naniću zahvalnicu i majicu kluba za nesebičnu podršku u  pripremi i organizaciji airsoft susreta na području naše općine.

-„Bužim je već pokazao da može organizirati različite sportske sadržaje sa velikim brojem učesnika. Airsoft je kod nas popularan i dobro organiziran sport, a najbolje o tome govori prijavljeni broj klubova i učesnika. Ja svima onima koji će boraviti na području naše općine želim ugodno druženje, fer i sportsku igru. Općina će uvijek podržavati svoja udruženja i sportske klubove koji spajaju ljude i šire prijateljstva“.