Sinoć je u Centru za kulturu, sport i informisanje Bužim održana promocija knjige autora Nijaza Veladžića Veljuna “Bio sam Nanićev diverzant”. Moderator promocije je bio Sead Emrić, a promotori general Fikret Ćuskić i mr. Nijaz Nanić.

General Ćuskić je naglasio važnost pisanja knjiga od strane učesnika rata, a posebno je istaao:-“Naš Veljun je pored ratnih dešavanja u ovoj knjizi opisao svoje djetinjstvo, školovanj, ratni period ali i borbu nakon rata. Vjerujem da se svima neće svidjeti sve ono što je napisano i zapisano u ovoj knjizi ali ja vjerujem da je Veljun iskreno zapisao ono što se njemu dogodilo u određenom vremenu. Posebno fascinira činjenica da se kao 100% RVI, bez vida, odlućio na pisanje ove knjige. Ja mu na tome čestitam i uvjeren sam da na ovome neće stati  i da će Veljun nastaviti biti aktivan član lokalne zajednice”.

Promotor Nijaz Nanić  je u svom obraćanju naglasio kako je pokušao Veljuna savjetovati da treće poglovlje koje obrađuje vrijeme nakon rata, izbaci iz konačne verzije knjige. Autor ga nije poslušao i knjiga je štampana na preko 600 stranica, sa zanimljivim pričama i događajima koje su obilježile jedno vrijeme.

Na kraju promocije i sam autor je govorio o svojoj knjizi, a  posebno je naglasio da stoji iza svake napisane rečenice sa čvrstim argumentima.