U Bužimu je svečano obilježena jubilarna trideseta godišnjica od formiranja 5.Korpus Armije R BiH. Program obilježavanja ove važne godišnjice započeli su šahisti odigravanjem šahovskog turnira, a u organizaciji Saveza za sport i rekreaciju ratnih vojnih invalida općine Bužim. Šahovski turnir otvorio je Općinski načelnik Mersudin Nanić koji je svim pripadnicima 5.Korpusa čestitao godišnjicu osnivanja. Kekić Armin je osvojio prvo mjesto, drugo mjesto Hadžić Sabahet dok je treće mjesto osvojio Kekić Ahmed.

U poslijepodnevnim satima  pripadnici boračkih udruženja, političkog, vjerskog i kulturnog života općine Bužim i USK-a posjetili su Turbe generala Izeta Nanića i svih šehida 505.Viteške brigade gdje su proučili fatihu i položili cvijeće. Program obilježavanja tridesete godišnjice osnivanja nastavljen je posjetom Muzej sobi 505.Viteške brigade, izložbom ratnih dokumentarnih fotografija autora Agana Skenderovića i kulturno zabavnim programom u kojem su učestvovale članice Ženskog gradskog hora Bužim, ćlanovi KUD-a “Sevdah” i  Kemal Dizdarević.

Ispred domaćina i organizacionog odbora za obilježavanje triedeste godišnjice 5.Korpusa  Armije R BiH prisutnima su se obratili ratni starješina 505-e Vteške brigade Šefik Veladžić i ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi USK-a Semir Jašaragić.