Općina Bužim je grad bužimskih vitezova, dobrih, hrabrih i odvažnih ljudi, grad blizanaca i mnogih drugih posebnosti  koje ovo mjesto čini posebnim i jedinstvenim u Bosni i Hercegovini. Još jedna zanimljivost i posebnost nam stiže na Dan općine Bužim iz porodice Dizdarević. Dizdarevići iz naselja Zaradostovo su 2003.godine na 20.februar dobili sina Ahmeda I tu nije kraj ovoj priči jer  su ove 2022.godine Bahrija i Dženana  na 20.februar, na Dan općine Bužim dobili i kčerku Aišu. Tako danas Dizdarevići na Dan općine slave tri rođendana. Rođendan grada Bužima, Ahmeda,  a od 20.februara 2022-goidne i rođendan Aiše.

Tim povodom Općinski načelnik Mersudin Nanić posjetio je porodicu Dizdarević i čestitao im rođenje kćerkice Aiše koja je na svijet došla na rođendan našeg grada, te im uručio prigodne poklone u svoje ime i u ime općinskog organa uprave.

Dizdarevići nisu krili svoje zadovoljstvo što ih je posjetio Općinski načelnik Nanić, a Bahrija se posebno zahvalio riječima: -“Veliko hvala najboljem načelniku u Bosni i Hercegovini što je došao da sa nama podijeli ovu veliku radost i dolazak na svijet naše princeze Aiše koja će slaviti svoje rođendane sa rođendanom našeg viteškog grada”.