Danas je Općinski načelnik općine Bužim Mersudin Nanić primio koordinatoricu Odjela za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Bužim Almu Šahinović  sa članicima ovog vrijednog kolektiva koji je  i dobitnik općinskog javnog priznanja za 2021.godinu.

Općinski načelnik se zahvalio svim članicama Odjela za brak i porodicu MIZ Bužim na predanom radu i  brojnim realiziranim  humantiranim akcijama koje su prvodile od svog osnivanja 2015,godine.

-“Posebno Vam se želim zahvaliti što ste iskrene u svojim namjerama i što pomažete brojnim našim sugrađanima ali i svima onima koji trebaju pomoć iz cijele Bosne i Hercegovine. Ono što vi radite je zaista za svaku pohvalu i zbog svega što ste učinile za našu lokalnu zajednicu ja sam odlučio da vas nagradim, ne sa ovom zahvalnicom što ste već dobili, nego sa jednim  izletom u Mostar za sve vaše članice. Na vama je da odredite termin i da se organizirate, a obzirom da znam da ste zaista dobro organizirani vjerujem da će izlet biti veoma brzo”.- rekao je načelnik općine Merudin Nanić u svom obraćanju.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Alma Šahinović uputila je čestitku načelniku općine povodom Dana općine Bužim , te se zahvalila se na prijemu i poklonu iznenađenja. Naglasila je da Odjel za grak i porodicu djeluje od 2015.godine i da je iza njih dosta realiziranih humanitarnih akcija koje će se nastaviti i u budućnosti.