Danas je načelnik općine Bužim Merudin Nanić u svom kabinetu primio direktora Kantonalnog fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju i zapošljavanju boračke populacije Suvada Šahinovića, a povodom odluke direktora Fonda o izdvajanju 30.000, 00 KM za izgradnju Muzeja 505.Viteške brigade, te podrške kod izgradnje Spomen obilježja u MZ Bužim, MZ Lubarda i MZ Bućevci u ukupnom iznosu od 12.000,00 KM.

Načelnik Nanić se zahvalio direktoru Šahinoviću na značajnoj podršci izgradnje Muzeja 505.Viteške brigade, upoznao ga sa aktivnostima koje se vode na ovom projektu, te posebno naglasio:-“Do sada smo dobili značajnu podršku od Vlada, općina, gradova i Javnih poduzeća i ustanova sa područja cijele Bosne i Hercegovine što me posebno veseli. Uvjeren sam da ćemo obezbijediti sva potrebna sredstva i izgraditi jedan reprezentativan Muzej koji će čuvati uspomene na herojsku borbu naših vitezova i našeg generala Izeta Nanića. To će svakako biti zalog budućim generacijama koje će zasigurno znati čuvati i očuvati sjećanje na naše najbolje sinove“.

Direktor boračkog Fonda Suvad Šahinović je izrazio zadovoljstvo ovom inicijativom o kojoj se godinama samo pričalo bez konkretnih rezultata, te naglasio: „Zadovoljstvo mije što je Fond na čijem sam čelu u mogućnosti finasijski pomoći u realizaciji ovog značajnog projekta za sve Bužimljanke i Bužimljane koji se sa ponosom sjećaju svojih najboljih sinova. Izgradnjom Muzeja 505.Viteške brigade ostavićemo jedno trajno sjećanje generacijama koje dolaze, a koje nikada ne bi trebale zaboraviti ovaj svijetli period naše historije“.

Pored sredstava za izgradnju Muzeja borački Fond je dodijelio i po 5.000,00 KM za izgradnju Spomen obilježja u MZ Bužim i MZ Lubarda, te 2.000,00 za sanaciju Spomen obilježja u MZ Bućevci.