Naš Bužimljanin, dobrotvor i privrednik koji živi i radi u R Sloveniji Esad Mulalić, svake godine posjeti općinu Bužim i Općinskog načelnika Mersudina Nanića, te obavezno pita za potrebe kako bi pomogao lokalnu zajednicu ili sportska udruženja i druge nevladine organizacije.

I ove godine je Esad došao sa obrazom, te je  Klubu sjedeće odbojke “Bužim” donirao komplet  sportske opreme za cijelu ekipu.

U kabinetu Općinskog načelnika opremu je primio Nijaz Isaković-predsjednik KSO “Bužim”, te se u ime svih igrača ove ekipe zahvalio Esadu Mulaliću i načelniku općine na donaciji ove vriedne opreme koja se sastoji od 16 trenerki posebno izrađenih za ekipu sjedeće odbojke zbog proteza koje nosi većina igrača.

I načelnik općine Mersudin Nanić se zahvalio našem sugrađaninu na svim dosadašnjim aktivnostima  i pomoći lokalnoj zajednici, te posebno naglasio:-” Esad je naš dokazani prijatelj i humanista koji prije svega voli Bužim i Bužimljane, te često i sam traži načina kako i na koji način pomoći. Zbog njegovih humanih gesta ja mu se i ovom prilikom zahvaljujem što je na samo jedan moj poziv donirao opremu za naše RVI koji su aktivni u lokalnoj zajednici  i koji učestvuju na brojnim turirima u zemlji i inostranstvu, te igraju svoje utakmice lige.  Vjerujem da će se ova iskrena saradnja nastaviti i budućnosti”.