Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine svim građankama i građanima općine Bužim u zemlji i dijaspori upućujemo iskrene čestitke.

Prije trideset godina građani Bosne i Hercegovine su se na referendumu koji je održan 1. marta 1992. godine opredijelili za nezavisnu, suverenu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercgovinu, državu ravnopravnih građana i naroda.

U ovih trideset godina država Bosna i Hercegovina je prošla kroz brojna iskušenja ali danas svjedočimo tome da je Bosna i Hercegovina opstala u svojim međunarodno priznatim granicama.Danas je prilika da se prisjetimo historijskih činjenica i događaja koji su obilježili trideset godina nezavisnosti naše države, ali ujedno i prilika da kažemo da uz sve potoškoće i sve otvorenije napade sa istoka i zapada Bosna i Hercegovina opstaje i ostaje nezaobilazan faktor u regionu.

Ovim putem Vas obavještavamo da će se večeras u Sali Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim održati svečana akademija povodom obilježavanja tridesete godišnjice nezavisnosti BiH sa početkom u 19,30 sati, te Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj važan datum.

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE!

Načelnik općine                                                       Predsjedavajući OV Bužim

Mersudin Nanić                                                              Suvad Šahinović