Ukupna vrijednost izvršenih radova je 132.696,82 KM.
Nastavlja se izgradnja nekategorisani putnih pravaca na području općine Bužim, a proteklog vikenda asfaltirani su nekategorisani putni pravci Bag-Veliko brdo u MZ Bag i Eminići-Lubarda u MZ Lubarda.
Građani i općina Bužim su u ovim projektima učestvovali sa po 50% sredstava („marka građani-marka općina), tako da je vrijednost izvedenih radova na nekategorisanom putu Bag-Veliko brdo iznosila 47.235,24, dok je nekategorisani put Eminići-Lubarda ukupne vrijednosti 85.461,58 KM.
Završene putne pravce obišao je općinski načelnik Mersudin Nanić sa saradnicima, te je razgovarao sa građevinskim odborima i mještanima ovih naselja.
-„Povezujemo svako naselje iz svih mjesnih zajednica sa centrom općine asfaltnim putem koji će svakako poboljšati kvalitetu života, te povećati sigurnost svih učesnika u odvijanju saobraćaja. Ove godine smo uradili više od deset kilometara nekategorisani putnih pravaca, a sa ovom praksom nastavljamo i iduće godine. Već su pozvani građevinski odbori da kandidiraju svoje projekte koje planiramo u budžetu za narednu godinu po istom principu, marka građani-marka općina uz podršku viših nivoa vlasti“.
U narednih nekoliko dana očekuje se asfaltiranje još nekoliko putnih pravaca budući da se radi na završnim pripremama pred asfaltiranje.