Tradicionalno druženje bivših pripadnika  jedinice 505.Viteške brigade “Žutih mrava” održaće se i ove godine. Tim povodom predstavnike Organizacionog odbora  ovogodišnjeg druženja primio je načelnik općine Mersudin Nanić u svom kabinetu.

Druženje bivših pripadnika “Drugog jurišnog bataljona” popularnog ratnog naziva “Žuti mravi” će se i ove godine održati na izletištu “Svetinja”  30.07.2022.godine (SUBOTA). Ovo je inače već tradicionalno peto po redu druženje bivših pripadnika ove jedinice kojim se obelježava 27 godina od njenog osnivanja.

-“Općina Bužim podržava druženje bivših boraca, a Žuti mravi su aktivni tokom cijele godine kada zajedno provode humanitarne akcije za svoje članove.  U proteklim godinama su pokazali da im je ovo važan dan kada se mogu  zajedno okupiti, a ujedno  je prilika da se svi vide, popričaju i evociraju uspomene iz proteklog rata. Posebno se radujem što se ovom druženju odazove značajan broj pripadnika ove jedinice svake godine i ja vjerujem da će tako biti i na zakazanom druženju krajem ovog mjeseca. Općina Bužim će  novčano pomoći u organizaciji kao i svih prethodnih godina, a ujedno je ovo i uvertira za ovogodišnje “Slobodarske dane” i obilježavanje tridesete godišnjice od osnivanja 505.Viteške brigade i 27.godišnjice od pogibije Generala Izeta Nanića.”.- istakao je načelnik općine Bužim nakon razgovora sa predstavnicima ove proslavljene ratne jedinice.