Biciklistički klub “Bužim” obavio je i posljednje pripreme pred ovogodišnji biciklistički maraton Bihać-Srebrenica koji kreće u petak sa gradskog trga u Bihaću. Tim povodom rukovodstvo BK”Bužim” primio je Općinski načelnik Mersudin Nanić u svom kabinetu, te učesnicima ovogodišnjeg maratona poželio sve najbolje na ovom dugom i zahtjevnom putu.

-“Kao i svih prethodnih godina općina Bužim podržava  rad svih sportskih udruženja sa područja naše općine. Vama želim sretan put i da vas prati dobro vrijeme. Naša je stalna obaveza da se  sjećamo svih žrtava rata, a posebno žrtava genocida u Srebrenici”.-istakao je načelnik općine Mersudin Nanić.


Nakon prijema,  na Turbetu generala Izeta Nanića upriličen je doček biciklista biciklističkog kluba “Austrija” iz Beča koji su već treći dan na putu za Srebrenicu.  Na tom putu su posjetili mezar generala Izeta Nanića i svih šehida 505.Viteške brigade, a pored načelnika općine, dobrodošlicu  u viteški grad Bužim uputili su i predstavnici Biciklističkog kluba “Bužim”. Na Turbetu je proučena fatiha generalu Izetu Naniću i svim šehidima 505.Viteške brigade Armije R BiH koji su svoje živote ugradili u temelje države Bosne i Hercegovine.

Nakon Turbeta domaćini su goste iz Beča ugostili sa ručkom, a predsjednik BK”Austria” uručio je načelniku općine Bužim Mersudinu Naniću prigodan “biciklistički” poklon, te se zahvalio na gostoprimstvu.