Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa predsjednikom građevinskog odbora i vijećnicima iz Općinskog vijeća Bužim, predstavnicima viših nivoa vlasti,  te u prisustvu brojnih građana svečanim presijecanjem vrpce su pustili u upotrebu novoasfaltirani put “Remetići – Aldžići” u Mjesnoj zajednici Lubarda.
Poduzeće „KOV GRAD“ d.o.o. iz Bužima završilo je aslatiranje nekategorisanog putnog pravca  “Remetići-Tahići” u Mjesnoj zajednici Lubarda. Vrijednost izvršenih radova na ovom putnom pravcu je 59.987,56 KM, a finansiran je zajedničkim sredstvima građana i općine Bužim po sistemu „Marka građani-marka Općina“. 
Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić prilikom svog kratkog obraćanja je izrazio zadovoljstvo što je uspješno asfaltiran još jedan put projektom „Marka građani-marka Općina“, vjerovatno jedinstvenom projektom u državi, a posebno zbog činjenice da ovakvim načinom rada sami građani određuju prioritete kod izgradnje lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica.
Kako je rečeno, planira se spajanje  ovog puta sa gornjim dijelom Lubarde čime će MZ Lubarda dobiti još jedan asfaltirani put.
Nakon otvorenja puta, uslijedilo je druženje i svečani ručak mještana, delegacije općine Bužim i vakifa izgrađenih puteva.