Novoizabrano rukovodstvo biciklističkog kluba „Bužim“ primio je danas općinski načelnik Mersudin Nanić u svom kabinetu.
Razgovaralo se o aktivnostima i planovima BK „Bužim“ u ovoj godini sa posebnim osvrtom na biciklistički maraton Bihać –Srebrenica na kojem već nekoliko godina redovno učestvuju i predstavljaju općinu Bužim.
Predstavnici ovog kluba kao znak podrške uručili su općinskom načelniku Mersudinu Naniću poklon majicu sa logom biciklističkog kluba, te se zahvalili na podršci u razvoja sporta i nesebičnoj podršci svim sportskim kolektivima, pa tako i biciklističkom klubu „Bužim“ koji učestvuje u svim značajnijim aktivnostima na Unsko-sanskom kantonu i BiH.
“Podrška općine Bužim neće izostati ni ove godine za biciklistički klub koji je dosta aktivan i okuplja značajan broj ljubitelja ovog sporta. Zbog specifične epidemiološke situacije organizacija biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica će svakako biti drugačija i zahtjevnija za sve učesnike. Vjerujem da će naša podrška olakšati realizaciju planiranih aktivnosti ovog kluba i preostaje mi samo da svim učesnicima maratona poželim sreću i sigurnu vožnju kako bi na najbolji mogući način obilježili ovaj značajan datum“, – istakao je nečelnik općine Bužim Mersudin Nanić.