Početak svake školske godine obično je obilježen prvačićima i njihovim roditeljima koji ponosno prate svoje učenike u jednu novu etapu njihovog života i usvajanja znanja i vještina koje će ih pratiti kroz život. Tim povodom je i Općinski načelnik Merusdin Nanić, prvog dana nove školske godine, posjetio Osnovne škole na području općine Bužim. Umjesto čestitiki i radovanja prvom danu škole, učenici sa područja općine Bužim, susreli su se sa problemom prevoza do škole koji kao i prošle godine nije riješen, te su o svemu upoznali općinskog načelnika.
Iako prevoz učenika nije u nadležnosti općine, Općinski načelnik Merudin Nanić je u cilju prevazilaženja ovog problema, sazvao radni sastanak na kojem su pored prevoznika prisustvovali predsjedavajući OV Suvad Šahinović, zamjenik predsjedvajućeg Nermin Porić , direktor centralne Osnovne škole Adnan Nuhić, sekretar škole Sulejman Veladžić i roditelji učenika kojima je uskraćen prevoz.
U uvodnom dijelu sastanka načelnik općine Mersudin Nanić je ponudio konkretno rješenje nastalog problema oko prevoza  učenika i posebno naglasio:
-“Iako je prevoz učenika u nadležnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, općina Bužim i Općinsko vijeće je spremno pomoći u prevazilaženju ovog problema  u obezbjeđivanju novčanih sredstava iz budžeta općine za jedan mjesec prevoza učenika, a da se u međuvremenu raspiše novi tender, te da svi prevoznici voze svoje linije kao i do sada i da ne obaraju tender nepotrebnim žalbama jer će žalbe uzrokovati odgađanje prevoza i u konačnici će ostaviti naše učenike bez prevoza kao i prošle godine. Zbog veoma složene situacije ovog problema ali posebno zbog činjenice da trpe naša djeca molim sve aktere od prevoznika do Uprave škole na razumijevanje, a sve  u interesu naše djece i njihovih roditelja koji se svakodnevno meni javljaju, iako još jednom napominjem, nemam direktne nadležnosti već samo onu ljudsku. I pored te činjenice izražavam spremnost u rješavanju ovog problema i vjerujem da ćemo danas iznaći rješenje koje će zadovoljiti sve aktere, a obradovati našu djecu i njihove roditelje koji su danas ovdje sa nama i koji očekuju konačno rješenje“.
U nastavku sastanka svoje mišljenje i način rješavanja prevoza učenika iznijeli su predsjedavajući OV i svi predstavnici prevoznika, te je na kraju donešeno nekoliko konkretnih zaključaka na prijedlog Općinskog načelnika, a koji u potunosti rješavaju prevoz učenika za ovu školsku godinu.