Općinski načelnik Mersudin Nanić primio je jednog od najboljih i najaktivnijih pčelara općine Bužim Rasima Porića, a povodom sve zapaženijih rezultata na brojnim takmičenjima u kvaliteti meda. Načelnik Nanić se zahvalio ovom izuzetnom pčelaru koji na najbolji mogući način predstavlja općinu Bužim širom regiona, te ga novčano nagradio za postignute rezultate.

-„Općina Bužim prepoznaje vrijedne i marljive ljude koji su postali prepoznatljivi  po rezultatima i stalnom nepredovanju u poslu kojim se bave. Rasim je primjer da se od pčelarstva može živjeti i izdržavati porodica. Posebno me raduje što je jedan pčelar sa područja naše općine postao i redovan predavač na seminirama u zemlji i inostranstvu gdje prenosi svoja znanja i iskustva drugim pčelarima“.- istako je načelnik općine Mersudin Nanić tokom razgovora.

Rasim Porić se zahvalio načelniku Općine Bužim na prijemu i posebno naglasio: „Već nekoliko godina redovni sam učesnik domaćih i međunarodnih takmičenja u kvaliteti meda gdje ostvarujem zapažene rezultate osvajanjem zlatnih medalja i šampionskih titula za kvalitetu meda sa ovog našeg područja koje je čisto i bogato šumama kestena. Najprestižnija priznanja u karijeri je osvojena šampionska titula za najbolji med u konkurenciji od 290 učesnika iz 19 zemalja svijeta na međunarodnom takmičenju meda koje je održano u Novom Sadu, R Srbija. Zatim šampionska titula za najbolju inovaciju na međunarodnom takmičenju inovatora u Srbiji. Sljedi Međunarodno takmičenje meda u Tuzli gdje osvajam Prvu Zlatnu pčelu koja je ikad dodjeljena nekom pčelaru u BiH. Tako sam i ove godine, iako je bila teška za sve pčelare, učestvovao na međunarodnom takmičenju meda “Medena Tuzla”gdje je bilo preko 470 učesnika iz 23 zemlje svijeta. Tu sa svojim proizvodima osvajam 6 zlatnih medalja i najprestižniju nagradu „Zlatnu pčelu“ za inovativni proizvod „medeno jutro“. Jedan sam od predavača na seminarima i često sam gost  na predavanjima iz oblasti pčelarstva širom regiona. Tako sam već  započeo sa  predavanjima i prije par dana u Gradačcu održao predavanje u organizaciji Udruženja pčelara “Pčela”Gradačac. U toku su pripreme za naredne aktivnosti, a to su svakako predstojeća takmičenja u kvaliteti meda koja će se održati  u Makedoniji i Srbiji. Ovom prilikom se želim zahvaliti Općinskom načelniku Mersudinu Naniću na podršci  i prepoznavanju mog rada u promociji pčelarstva općine Bužim“.