Povodom završetka radova na rekonstrukciji i sanaciji kuće za smještaj djece bez roditeljskog staranja na području općine Bužim, načelnik općine Mersudin Nanić razgovarao je sa direktorom Socijalno-pedagoške životne zajednice Bihač  Izudinom Hilićem i saradnicima.

U naselju Čungar završena je jedna od dvije kuće koje su predviđene za smještaj djece bez roditeljskog staranja, a koja će biti predana na upravljanje Socijalno pedagoškoj zajednici iz Bihaća. Razgovaralo se i  o završetku druge kuće  na ovom lokalitetu, a direktor SPŽZ Bihać je posebno naglasio: „Najveći broj djece bez roditeljskog staranja na području Unsko sanskog kantona dolazi upravo iz općine Bužim i oni su danas smješteni  u više općina i gradova. Ovim projektom stvaramo uslove da djeca iz Bužima odrastaju, školuju se, žive u poznatom i ugodnom okruženju što je svakako jedna velika prednost“.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić upoznao je direktora Hilića sa do sada urađenim ali i planovima za završetak druge kuće za smještaj djece  bez roditeljskog staranja iz Bužima.

-„Općina Bužim je odlučna da ovaj značajan projekat  za našu djecu završi i stavi u punu funkciju u cilju  stvaranja  boljih uslova za bezbrižno odrastanje djece koja su ostala bez jednog ili oba roditelja, a koja će biti smještena u hraniteljskim porodicama. Naredne godine treba završiti i drugu kuću koja je predviđena za ove namjene, a ja vjerujem da će se obezbijediti potrebna sredstva sa viših nivoa vlasti. Ono što bude do općine Bužim i njenih službi zasigurno će biti završeno u najkraćem mogućem roku“.- naglasio je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon obilaska kuće za smještaj djece bez roditeljskog staranja.