Općinski načelnik Mersudin Nanić, posljednjih mjeseci intezivno radi na rješevanju vodosnbdijevanja Mjesne zajednice Konjodor.

Tim povodom danas je načelnik prisustvovao puštanju vode sa vodovoda „Pivnice“, koji već duži vremenski period nije služio namjeni zbog kvara pumpe, montažne opreme i curenja hlora.

Uprkos pandemiji korona virusom u protekla dva mjeseca odvijali se radovi, koji su podrazumijevali postavljanje zamjenske pumpe u bunar, te montiranje montažne opreme visoke tehnologije u sistemu upravljanja i nadzorom nad vodovodnim sistemom, po uzoru na moderne vodovode u zemljama regije. Pored navedenog postavljena je i nova hlorna stanica.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila je 76.050,00 KM.

Građani Mjesne zajednice Konjodor će konačno česme u svojim kućama koristiti u svrhe za koje su i namjenjene.

„Radovi su trajali nešto duže od predviđenog zbog problema s nabavkom potrebnog materijala iz inostranstva kao posljedice krize oko korona virusa. Mnogi su imali rezervu prema ovom projektu obzirom da nije bio u funkciji već dvije godine, i malo je onih koji su povjerovali da ćemo riješiti gorući problem vodosnabdijevanja. Također, unazad nekoliko mjeseci bili ste svjedoci medijske hajke koja je bila usmjerena prema ovom projektu i meni samom da ne želimo da naši sugrađani imaju vodu, mi smo nastavili raditi u tišini i evo danas smo dokazali suprotno i hvala Bogu naselje Konjodor ima čistu i pitku vodu. Iskreno se nadam da ćemo ovom sanacijom vodovoda „Pivnice“ konačno riješiti agoniju naših sugrađana. Na kraju želim se zahvaliti svima onima koji su dali doprinos da mještani Konjodora imaju vodu u svojim kućama“, kazao je načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić.