Završena je jubilarna 25. manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2020”,  iako ne u obliku u kojem su je svi navikli gledati, doživljavati i posjećivati  ipak dostojanstveno i za trenutne uvjete moglo bi se reći vrhunski.

Manifestacija je zbog pandemije koronavirusa u samom startu bila osiromašena neodržavanjem tradicionalne večeri Kur ana i pješačim maršem, zatim Večeri folklora i svedaha i Turnira u streljaštvu, na kraju neodržavanjem “standardne završnice” manifestacije gdje se ranijih gorina okupljalo i do 20000 posjetitelja.

Unatoč gore navedenom Bužim je ipak kao i nekad bio poseban održavanjem ove manifestacije, jer u drugim sredinama su otkazane gotovo sve manifstacije sličnog tipa.

Nakon odluke da se otkaže završnica manifestacije, organizacioni odbor ipak je u skladu sa aktualnim naredbama i mjerama skromno obilježio 15. august, Dan formiranja 505. Viteške bužimske brigade.

Tako je na platou ispred Sportske dvorane Bužim upriličena smotra ratnih zastava viteških brigada Armije R BiH, te Krajiška sofra za stotinjak gostiju koju je tradicionalno kao i ranijih godina pripremalo udruženje žena “Izvor” Bužim.

Prisutnima su se obratili predsjednik organizacionog odbora Edham Eminić i Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, te poželjeli dobrodošlicu gostima i čestitali svim bivšim borcima i starješinama 505. viteške brigade dan formiranja iste.

Prisutnima se obratio i Premijer USK  Mustafa Ružnić, a zatim i predstavnici gostiju  viteških brigada.

Prisutni su zatim posjetili Turbe generala Izeta nanića i šehida 505. viteške brigade gdje su položili cvijeće i proučili fatihu.