Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić primio je danas u svom kabinetu predstavnike Općinske organizacije Crvenog križa gdje se razgovaralo o aktivnostima i projektima ove organizacije koja svake godine bilježi sve značajnije rezultate u svom radu.  

„Prije svega želim se zahvaliti svim građanima Općine Bužim koji daruju svoju krv i redovno učestvuju u svim akcijama darivanja krvi koja je zasigurno spasila na desetine života naših građana. Posebna zahvala ide rukovodstvu Crvenog križa općine Bužim i darivaocima koji su dobili zaslužena priznanja za darovanu krv pedeset i stotinu puta. Vjerujem da će Crveni križ općine Bužim nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima i organizacijom akcija darivanja krvi, a od općine Bužim će imati svu potrebnu podršku i financijsku pomoć u prvođenju planiranih projekata“. -istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Zlatnu plaketu za više od stotinu darivanja krvi od Federalnog saveza Crvenog križa dobio je Fikret Abazović, dok su Dedić Rukija, Suljić Alaga i Senad Jusić  nosioci plakete za 50 dobrovoljnih darivanja krvi.